Proslava Nove godine i gde je dočekati? Pitanje koje često okupira ljude, pogotovu u periodu pre samog kraja godine. Da li to terba da bude neka romantična destinacija? Ili negde gde je toplo i možete se kupati? Da li je bolje provesti doček mirno i ne ići nigde?

Svakako je odgovor na Vama, da znate šta želite. Ovde ćete videti naš izbor najdestinacije za doček Nove godine 2020. 9 najboljih po nama.

Nova godina u Moskvi

Moskva je treći najveći grad Evrope i najveći grad Rusije. Sam grad ima mnogo toga da ponudi turistima. Od linije 6 metroa, do raznih muzeja, fantastičnih objekata. Boljšoj teatar, Crveni trg, Kremlj, Hram Hrista spasitelja. Muzej pobede. Sve je ovde. Ukoliko izaberete Moskvu kao destinaciju za doček Nove godine, imaćete šta da vidite. Grad koji bi iskunio očekivanja mnogih. Čak ih i prevazišao. Svakako grad snova velikog broja ljudi.

Nova godina u Singapuru

Grad država, u Aziji. Nekadašnja Britanska kolonija, danas moderan grad. Sa ne toliko velikim brojem stanovnika, i preko 60 ostrva privlači veliki broj turista. Inače, sam Singapur ima dugu istoriju, sa prvim objektima iz 2. veka. Singapur danas je moderan, ali i zelen grad. Kao jedan veliki park. Osim toga, postoje i Budistički i drugi hramovi, i razni ultra moderni objekti.

Nova godina u Sidneju

Sidnej je najnaseljeniji grad Australije, osnovan 1788. godine. Danas, iako ima kratku istoriju, je ultra moderan. Ovde možete videti Sidnejsku operu, botaničke bašte, Sidnejski most, toranj. Bondi plaža. Možete upoznati i kulturu starosedeoca Aboridžina. Svakako je doček, fenomenalan, ali i pored toga možete imati aktivnosti.

Doček Nove godine u Londonu

London, prestonica engleske i celog Ujedinjenog Kraljevstva. Jedan od drevnih gradova sa jako velikom i dugom istorijom. Osnovali su ga Rimljani 43. godine. Danas je jedan od najmodernijih gradova sveta. Drugi najvažniji finansijski centar sveta. Razni svetski muzeji i znamenitosti su locirani ovde. Bakingemska palata, Tauer bridž, Vembli stadion, Grinič i još mnogo toga.

Nova godina 2020 Njujork

NYC, Njujork nocu, docek Nove godine u Njujorku

Grad koji se nekada zvao Novi Amsterdam. Od 1664. je preimenovan u Nju Jork. Ime je dobio po vojvodi od Jorka. Prepun je turističkih atrakcija, muzeja, objekata koje vredi videti. Svakako je uživanje i biti u njemu.

Doček Nove godine u Njujorku je svakako nešto posebno.

Na najpoznatijem trgu u njemu “Times square” je organizovano javlno okupljanje sa predivnom pozitivnom energijom ljudi. Ovde se takodje nalazi i Kip slobode, Vol strit, sedište Ujedinjenih nacija i još mnogo toga.

Romantični Pariz je uvek dobar izbor za doček nove godine

Glavni grad Francuske. Pored istorije, hrane i pića, možete uživati u još mnogo toga. Istorijski objekti, turističke atrakcije kao sto je Ajfelov toranj su ovde. Trijumfalna kapija, Jelisejska palata. Uživanje u reci Seni. Notr Dam, katakombe, muzeji. Dosta toga, sto bi Vam ispunilo vreme posle spektakularnog dočeka. Ovo je svakako grad iz snova mnogih.

Doček nove godine u Pekingu i drevnoj Kini

Kina, sa svojom kulturom, je osnovan 473. godine pne. Ovo je drugi najveći grad u Kini, domah posle Šangaja. Ovde se može videti istorija kroz ostatke nekadašnjih vladajućih dinastija. Takodje su prisutni, kultura i objekti iz kasnijeg perioda Republike. Tjenmen trg,

Zabranjeni grad, kineski čajevi i hrana, pekinška patka. Veliki broj trgova, muzeja, noćnih barova. Letnje palate, Nebeski hram. Mislim da bi svaki posetioc bio zadovoljan sa ovom preporukom, i bez dočeka Nove godine.

Jedinstvani Istanbul za doček Nove godine

Grad koji se prostire na dva kontinenta, Istanbul. Prestonica Turske. Toliko veliki, a po pričama, broj turista ga čini duplo većim. Procenjuje se čak i na 20 miliona ljudi. Ovde za doček možete uživati, ali i posle njega. Nekadašnji Konstantinopolj, grad koji je osnovao Konstantin Veliki.

Arhitektura, klima, pijace i društveni život. Kula Galata, Velika pijaca, Džamije. Aja Sofija, Velika cisterna za vodu ispod bazilike, palate, objekti iz doba Vizantije. Noćni žvot, gatronomija, su svakako stvari koje će doprineti Vašem uživanju u noćima oko Nove godine.

Budimpešta doček Nove godine

Budim i Pesta, budimpesta nocu, docek nove godine u Budimpesti

Glavni grad Madjarske, nastao spajanjem dva grada, Budma i Pešte. Današnji grad se nalazi na slu starog rimskog grada Akvinkuma, osnovanog 109. godine. Ovde možete uživati u glavnoj pešačkoj ulici Vaci, Dunavu. Takodje se ovde nalazi dvorac Vajdahunjad, tvrdjavu, magično ostrvo Margitsziget, odlinu hranu i sl.

To je naših 10 predloga za Novu godinu 2020. Naravno, zavisi i od budžeta koji ste odredili za ovu namenu. Svakkao pored ovih, u uži izbor mogu da se uvrste i gradovi kao sto su Sankt Peterburg, Barselona, Porto, Lisabon, Amsterdam, Berlin. Sve ono sto bi garantovano bilo ostvarenje sna većine normalnih ljudi.